Κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος…..και στην πόλη του Πύργου…

Με πανό που γράφει το σύνθημα στα ισπανικά και τα ελληνικά «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!» γίνεται στην πλατεία Συντάγματος η κινητοποίηση τύπου Ισπανίας και στην Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 10.000 άτομα. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας οργανώνονται, μέσω Facebook, στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ναύπλιο, τα Γιάννενα, την Αρτα, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, την Ζάκυνθο, την Κομοτηνή και…άλλες πόλεις.

Στην κινητοποίηση αυτή έλαβε μέρος και η πόλη του Πύργου . «Ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών της πόλης του Πύργου, έξω από κόμματα και χρώματα…Ο ΚΑΝΑΠΕΣ ΣΟΥ, Η ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΟΥ…».

Αυτό είναι το μήνυμα που διαβάζουν οι αποδέκτες της διαδικτυακής πρόσκλησης (μέσω facebook) για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, από τις 18:00 έως τις 21:00, στην πλατεία Ιατρίδη στον Πύργο.

Και η Ηλεία θα έχει λοιπόν τη δική της ειρηνική διαδήλωση, όπως θα συμβεί και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, στο δρόμο που χάραξαν οι Ισπανοί «Indignadοs» («Αγανακτισμένοι»)

«Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» γράφουν οι διαχειριστές της ομάδας «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: